“Dat mot gezeen waere” Opening De Marottewinkel 2.0

Stadscarnavalsvereniging de Marotte Zitterd opent zaterdagochtend de nieuwe Marottewinkel in de kelder van Gijsen Zien en Horen aan het Tempelplein.

Wethouder cultuur Andries Houtakkers van de gemeente Sittard-Geleen zal het lintje doorknippen en daarmee de winkel officieel openen.

In tegenstelling tot eerdere jaren biedt de Marottewinkel 2.0 een stukje extra beleving. Zo wordt het prinsenpak uit 1953 tentoongesteld met daarnaast een portret dat bijna zeventig jaar geleden werd gebruikt bij de installatie van de betreffende prins Heinz I Laudy. 

Bovendien kunnen gasten in een mini-bioscoop genieten van oud beeldmateriaal. Zo worden onder meer het 1×11-jarig bestaan van Optoch Kommitee Zitterd en de ingebruikname van de oude optochthal in Ophoven geprojecteerd op het witte doek.

Naast vele dierbare relikwieën zijn ook de gebruikelijke hebbedingetjes te koop zoals cd’s, pins, sjaals en andere merchandise. De Marottewinkel 2.0 is elke donderdag en zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur geopend.