Stadsprins Rob I

Vastelaovend viere geit ós door die ganse prie
Went mit die daag heurt jederein d’r bie
Same gaon veer noe èns richtig oet ós daak
Want hiej biej ós in Zitterd
wurt de vastelaovessjnaor pas ech geraak!
Zitterd ALAAF!

Persoonlijke gegevens

Naam : Rob Goossens
Prinselijk paleis : Dr. Poelslaan 10, Sittard
Geboortedatum : 22 juli 1988

… in het dagelijks leven

Rob werkt in het dagelijks leven als Marketing Specialist bij de regionale omroep L1.

Rob is leerling geweest aan de ABC School in Munstergeleen. Daarna heeft hij op het Trevianum gezeten waar hij zowel zijn HAVO als zijn VWO diploma behaalde. Hij is er trots op dat hij één van de laatste lichtingen is geweest die nog les heeft gehad op de Serviam- locatie in het hartje van de stad. Na de middelbare school studeerde hij Commercieel Management aan de HEAO in Sittard.

Hobby’s en verenigingen

Rob is oprichter en voorzitter van de Sittardse vastelaovesclub ‘C.V. ’n Bietje Wiejer’, waarmee hij ieder jaar o.a. de optocht loopt en een optreden geeft op de jaarlijkse vrouwluujzitting van de Flanelle Lèpkes. De CV bestaat nu zo’n 6 jaar en is ontstaan uit een gezamenlijke voorliefde voor de Zittesje vastelaovend en de stad Sittard.

Rob is sinds een aantal jaar ook onderdeel van de groep ‘Mit pien en muite’, die jaarlijks de Mansluujstehung in café Schtad Zitterd organiseren. Rob heeft de stehung ook twee keer gepresenteerd.

Sinds 2014 is Rob lid van de PR commissie van De Marotte Zitterd. Hierin is hij onder meer verantwoordelijk voor de e-nieuwsbrieven, schrijft hij artikelen en maakt hij advertenties op. Tussen 2014 en 2017 was hij ook lid van de Pappegey commissie, waarvoor hij artikelen schreef.

Voor de Zittesje Revue ‘Oppe Tied’ van 2016 verzorgde Rob eveneens enkele PR werkzaamheden.

Zijn stamkroeg in de stad is Schtad Zitterd. Als lid van de spaarclub is dat een goede reden om met regelmaat zijn neus te laten zien op de hoek van de markt. Voor een speciaal biertje gaat hij ook graag naar Tapperie de Gats en om een feestje te bouwen naar Ich en Dich. Zeker met de vastelaovend is hij ook vaak te vinden bij ’t Sjterfhoes of De Kup.

Voetbal is zijn favoriete sport. Jarenlang heeft hij op het veld gespeeld voor SVM in Munstergeleen. Tegenwoordig voetbalt hij alleen nog maar in de zaal bij ZVV Schtad Zitterd. Tussen 2008 en 2014 voetbalde Rob ook nog enige jaren in de zaal voor het Sittardse Continue Vastgoed. Daarnaast doet hij zo’n drie keer per week aan -zoals hij het zelf noemt- ‘iezers sjmiete’ in de sportschool.

… en vastelaovend

Vastelaovend is Rob met de paplepel ingegoten. Niet zo gek misschien, zijn ouders hebben elkaar leren kennen tijdens de vastelaovend in Sittard. Samen met zijn ouders liep hij mee in optochten en vierden zij voornamelijk carnaval in de stad, bij Zaal Laumen op de Putstraat en ’t Gulikshoes in de wijk Ophoven. En natuurlijk ook in Munstergeleen waar hij opgroeide.

Rob is ervan overtuigd dat zijn liefde voor die pure vastelaovend én de Zittesje leidjes ontstaan is in zijn jeugd. Hij kan dan ook nagenoeg elk Sittards vastelaovesnummer meezingen, maar is naar eigen zeggen nog niet op het niveau van zijn beste vriend Jenno. Die wordt door Rob dan ook niet voor niks de ‘Zittesje Meziekencyclopedie’ genoemd.

In het vastelaovessezoen 2009-2010 is Rob samen met een aantal vrienden alle grotere carnavalsevenementen in Limburg afgereisd van ’t LVK tot aan de Gulpener Vastelaoves Finale en van de11evande11e in Maastricht tot aan de Boetezitting in Venlo, om vervolgens de conclusie te trekken dat vastelaovend nergens ‘puurder’ wordt gevierd dan in zijn eigen Sittard.

Rob heeft als zanger drie keer op het Kanón van ’t Balkón gestaan als één helft van het vastelaoveszangduo Good Dul. In deze formatie won hij in 2012 het Munstergelaense Leedjeskonkoer. Rob schreef zelf de teksten voor de nummers van Good Dul en twijfelt al jaren om mee te doen aan het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer, maar daar is het vooralsnog niet van gekomen.

Dat Rob van ‘sjlachte’ houdt is wel duidelijk tijdens de Mansluujstehung van 2017. Mede- presentator en ex- Stadsprins Raaf I moest die dag wegens gescheurde enkelbanden met pijn in het hart verstek laten gaan. Dat deed Rob er toe besluiten om meermaals het mobiele nummer van Raaf om te roepen, zodat iedere aanwezige Raaf een hart onder de riem kon steken. Met als gevolg dat Raaf, die toch al chagrijnig thuis zat, zijn hele telefoon had vol staan met berichten, filmpjes en foto’s van telefoonnummers die hij niet kende.

Familie

Vader Wim Goossens:

 • Geboren op 22-2-1961 in Heerlen
 • Opgegroeid in Born, zat net als Rob, op het Serviam
 • Werkt als financial controller bij Vivantes Zorggroep
 • Woonachtig in Munstergeleen
 • Sinds 1987 getrouwd met Karin

Moeder Karin Goossens:

 • Geboren op 14-09-1961 in Bunde
 • Woonde vanaf haar 17e in Sittard, totdat ze met Wim ging samenwonen in Munstergeleen
 • Werkt als doktersassistente bij huisartsenpraktijk Overhoven-Hoogveld in Sittard
 • Karin en Wim hebben elkaar met vastelaovend leren kennen in Café Schtad Zitterd
 • Toen Rob nog niet geboren was, gingen zijn ouders op vastelaovesdaensdig steevast als maskes verkleed om ‘appelesiene te sjmiete’ in de binnenstad

Broer Niels Goossens:

 • Na afronding van het VWO op het Trevianum in Sittard, studeerde hij fiscaal recht aan de Universiteit in Maastricht.
 • Niels is Ajax- fan, maar bezoekt ook al jaren thuis- en uitwedstrijden van Fortuna Sittard. Hij volgde de club, toen ze stijf onderaan stonden in de eerste divisie, tot in de uithoeken van Veendam en Almere
 • Niels was in 2000 jeugdprins van voetbalclub VV SVM

Broer Stef Goossens:

 • Geboren op 01-04-1995 in Geleen
 • Heeft zijn diploma VWO behaald op het Trevianum en volgt aan de Universiteit van Maastricht een dubbele master fiscale economie, die hij onlangs heeft afgerond, en internationaal belastingrecht
 • Stef is Ajacied, maar heeft dit seizoen nog weinig thuiswedstrijden gemist van Fortuna Sittard
 • Heeft een relatie met Annabel Dominicus

Vriendin Michelle Nievergeld:

 • 11-04-1991 geboren in Maastricht, opgegroeid in Oud-Geleen
 • Na het behalen van haar HAVO diploma, studeerde zij aan de Hogere Hotelschool in Maastricht. Ze werkt nu als key accountmanager bij Coca-Cola
 • Rob en Michelle kwamen elkaar voor het eerst tegen op het Oktoberfeest in Sittard, maar enkele maanden later troffen ze elkaar pas weer in café Ich en Dich waar de vonk écht over sloeg. Ze hebben bijna drie jaar een relatie
 • Sinds haar relatie met Rob mist Michelle geen dag meer van de Zittesje vastelaoves-6-daagse

Anekdotes, wetenswaardigheden e.d.

Rob is in een plaats geboren waar hij niet graag mee te koop loopt, namelijk in Geleen. Hier heeft hij echter wel een uitzonderlijk goede reden voor. Zijn moeder werkte destijds op de gynaecologie afdeling van het ziekenhuis in Sittard en zij wilde niet bij haar baas bevallen. Met als gevolg dat zowel Rob als zijn broertjes voor het eerst het levenslicht zagen in ‘Sittard-Zuid’.

Rob is naast vastelaovesgek, ook een enorme fan van The Rolling Stones. Samen met een aantal vrienden, zijn vader en sinds kort ook Michelle bezoekt hij concerten van de band in binnen- en buitenland. Hij beleefde zijn finest moment toen hij vorig jaar tijdens de vrouwluujzitting van de Flanelle Lèpkes in de huid mocht kruipen van zijn grote idool Mick Jagger.

Bij één van die concerten van de Stones, in 2014 in Rome, had hij samen met twee vrienden van ‘de CV’ er wat dagen aan vastgeplakt in Italië. Ze konden het vervolgens niet laten om tijdens een stapavond een groep toeristen uit Canada ‘hoog ’t raod gael gruin’ aan te leren tijdens een stapavond. De video is op verzoek verkrijgbaar.

Rob is gek van de ouderwetse Zittesje leidjes. Vanaf 11-11 staat in huize Goossens steevast de Zittesje vastelaovesmuziek aan. Op een ouderwetse platenspeler draait hij dan voornamelijk de ‘leidjes van vruiger’ op vinyl.

Naast de oude leidjes is Rob ook fan van ‘Mit de Trööt in de Gööt’. Speciaal om de nummers van de band te promoten trok hij een aantal jaren geleden samen met een aantal andere leden van CV ’n Bietje Wiejer naar de L1 studio om reclame te maken voor ‘De Trööt’. Volgens DJ Tom Jessen zorgde ‘de CV’ samen met de andere gast Johan Vlemmix voor één van de meest chaotische uitzendingen ooit.

Samen met vier van zijn beste vrienden maakt Rob ieder jaar een tripje naar het buitenland voor een mannenweekend, ontstaan nadat hun gezamenlijke en goede vriend Glenn van Haen overleed. Ieder jaar kijkt hij uit naar deze tripjes omdat ze vooral bestaan uit het vieren van het leven, ‘sjaele zeiver’ en ‘pötjes beier’.

Wist je dat…

Rob zijn eerste voetbalwedstrijd in een stadion beleefde in De Baandert en hij als 6-jarige jongen Fortuna Sittard met 1-0 zag winnen van De Graafschap. Hij desondanks toch fan werd van Ajax en vele wedstrijden bezocht in Amsterdam.

Muziek als een rode draad door zijn leven loopt en dat hij samen met Wouter IJpelaar een aantal jaren een DJ- duo vormde en ze draaiden op feestjes, partijtjes en bruiloften.

Rob daarnaast enige tijd gezongen heeft in een huis-tuin-en-keuken bandje dat de naam ’The Passengers’ droeg, maar dat het bij twee publieke optredens gebleven is

Hij ooit geprobeerd heeft om gitaar te spelen, maar dat hij nooit verder is gekomen dan de akkoorden van ‘Smoke on the water’ en hij de gitaar na een halfjaar weer op marktplaats zette.

Hij samen met ‘de CV’ tijdens de optocht van 2015 kroegbaas Wil Heuts van Café De Hollande een schilderij van zijn opa, ex- vorst Marot Wil Heuts, cadeau deed, omdat Wil junior binnen afzienbare tijd Café De Hollande zou verlaten. Zij vervolgens een tableau met bier van Wil ontvingen en hiermee doodleuk langs de optochtjury liepen, maar desondanks toch een prijs wisten te pakken

Rob altijd angst had voor honden, maar sinds hij Michelle heeft leren kennen daar langzaam vanaf is gekomen. En Rob aan Michelle beloofd heeft dat als hij stadsprins mocht worden, zij daarna een hond mocht uitzoeken
(Rob dit van zijn vriendin in dit artikel moest zetten?😉)