Programma

feb
20
wo
Kinderzitting @ Popodium Volt
feb 20 @ 14:33
Kinderzitting @ Popodium Volt | Sittard | Limburg | Nederland

Een gezellige familiemiddag voor oud, maar vooral voor jong.

Zaal open 13.33 uur

feb
23
za
Finale Spektakel @ Schouwburg de Domeinen
feb 23 @ 20:00
Finale Spektakel @ Schouwburg de Domeinen | Sittard | Limburg | Nederland

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd sluit haar reeks zittingen af met een klinkend carnavalsfeest. Een avond vol verrassingen, muziek, dans en kolder. De muzikale omlijsting van de avond is in de vertrouwde handen van de Marottekapel. Het programma is nog een verrassing. De avond wordt afgesloten met een Marottebal.

feb
24
zo
Kinderoptocht
feb 24 @ 13:33
Kinderoptocht @ Sittard | Limburg | Nederland

Traditioneel begint in Sittard het carnavalsfeest met de fraaie en spontane kinderoptocht. Op zondag één week voor Carnaval trekt deze stoet door het centrum van onze middeleeuwse stad. Dit smakelijk voorproefje trekt tienduizenden toeschouwers. Het publiek kan jaarlijks genieten van prachtige,‘speelse’ groepen en grappige scholieren. Er zijn zelfs kleurrijke groepen van meer dan 200 kinderen, maar ook kleine guitige ‘enkelingen’. De vele muziekgezelschappen verhogen de carnavalsstemming.

Naast het feit dat er door een echte jury prijswimpels worden toegekend aan de leukste, beste, origineelste ideeën in een drietal categorieen, ontvangt elke deelnemer aan de start “De Medaaje”. Dit is voor velen een echt verzamelaars item, want het betreft een mooie replica van de echte Marotte jaarorde.

Aansluitend Appelesieneraege op de markt

feb
28
do
De Nach van ‘t Auwt Wief
feb 28 @ 20:11

Op donderdag 28 februari, de eerste dag van de Zittesje vastelaoves-6-daagse, vindt het eeuwenoude auw wieverbal plaats. Een traditionele gezellige avond in veel Sittardse cafés. Leuke acts, prachtige uitdossingen en veel verrassingen.

Op de Markt staat het Convent van Neit Prinse garant voor een staaltje duidelijke, recht voor de raap humor, met een grote mate van tijd- en plaatsgebonden improvisatie tijdens de Nach van ’t Auwt Wief. Uiteraard spelen de verklede dames daarin gewild of toevallig de hoofdrol. Ze kunnen hun act laten zien aan de Neit Prinse, die vervolgens op hun eigen manier jureren. Elke deelnemer ontvangt een speciale Neit Prinse jaarorde… Rond middernacht is bekend wie de beste act heeft.

mrt
1
vr
Scholierencarnaval
mrt 1 @ 13:11 – 18:00
Scholierencarnaval @ Sittard | Limburg | Nederland

Vrijdag 1 maart kleurt de markt in Sittard rood, geel en groen van de jeugdige carnavalsvierders. Dan vindt het traditionele scholierencarnaval plaats. Het belooft weer een gezellige carnavalsmiddag voor de jeugd te worden in Sittard.

mrt
2
za
’t Kanón van ’t Balkon
mrt 2 @ 16:33
’t Kanón van ’t Balkon @ Sittard | Limburg | Nederland

Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje organiseert voor de 16e keer in successie ’t Kanón van ’t Balkón. Een urenlange gevarieerde artiestenparade, opnieuw gepresenteerd door Wim Clerx en Maurice Gorissen, loodst Sittard de drie dolle dagen in. Het evenement neemt een prominente plek in binnen het programma van de ‘Zittesje vastelaoves-6-daagse’.

 

mrt
3
zo
Grote optocht
mrt 3 @ 12:55
Grote optocht @ Sittard | Limburg | Nederland

De Sittardse optocht is van uitzonderlijke kwaliteit en trekt jaarlijks zo’n 80.000 bezoekers. De media, waaronder de televisie, besteedt veel aandacht aan dit kleurrijk en amusant schouwspel. Zo’n 3.000 deelnemers vermaken meer dan 2 uur lang het publiek, dat overigens gratis langs de route plaatsneemt. In de stoet presenteren zich na weken voorpret, verenigingen, buurten, families, vrienden en andere ‘Zittesje Laam-maekesj’ op een gezellige en carnavalistische wijze. Deze vonk slaat over naar het publiek.

mrt
4
ma
Tröötekonkoer
mrt 4 @ 14:33
Tröötekonkoer @ Sittard | Limburg | Nederland

Tijdens de Zittesje vastelaoves-6-daagse organiseert stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd op maandag 4 maart weer de dag van de zaate hermeniekes, het tröötekonkoer. Ouderwetse en moderne Sittardse vastelaovesschlagers vormen de rode draad van dit muzikale kapellentreffen.

mrt
5
di
Appelsienesjmiete
mrt 5 @ 13:33
Appelsienesjmiete @ Sittard | Limburg | Nederland

Op dinsdag 5 maart vanaf 13.33 uur staat speciaal voor de jongste jeugd het traditionele appelsienesjmiete op het programma. De kreet “appelsiene, appelsiene, appelsie­ne” schalt deze dag weer vele malen door de historische Sittardse binnenstad. Op de Markt en omgeving delen tientallen fraai uitgedoste en onherkenbare laammaekesj (de zogenaamde hoeraes) duizenden sinaasappels uit

mrt
6
wo
Essjekrutske haole @ Petruskerk (Grote kerk)
mrt 6 @ 19:00
Heringbiete @ Binnenstad
mrt 6 @ 20:00

Op Aswoensdag Heringbiete in verschillende Cafés dan wordt rustig nagekaart over de vastelaovend onder het genot van een glas bier en een zure haring.

mrt
23
za
Nakaart en Filmavond @ Optochhal
mrt 23 @ 19:33 – 19:48
Nakaart en Filmavond @ Optochhal | Sittard | Limburg | Nederland

Het Sittardse Optoch Kommitee organiseert op zondag 23 maart vanaf 19.33 uur in de optochthal aan het Fischerpad de Film- en Nakaartavond. De entree is gratis en iedereen is welkom.

Het is gebleken dat deze “äfsluitingsavond“, zich uitstekend leent om nog eens lekker “na te kaarten” over het afgelopen ‘Vastelaoves’-seizoen en om ervaringen en ideeën uit te wisselen. Daarnaast worden de films van de Kinderoptocht, de Grote Optocht en historisch Optocht-materiaal doorlopend vertoond. Als klap op de vuurpijl zullen de mooiste foto’s van dit seizoen op diverse LCD-schermen te zien zijn.

Dit zal gebeuren in de Optochthal, midden tussen de praalwagens die zelf onderdeel zullen uitmaken van de film. De Optochthal zal feeëriek worden aangelicht en er zal “een gezellig pleintje” worden gecreëerd waar voldoende ruimte is voor een gezellig gesprek, zittend aan ronde tafels of staand aan statafels. Op veler verzoek zal de populaire cocktailbar uiteraard niet ontbreken en ook aan de inwendige mens is gedacht. Kortom allemaal vooruitzichten voor een gezellige avond in de Optochthal.