Marotte TV

Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer 2022

Op zaterdag 27 augustus is de opvolger van de Marottesjlager 2020, 'Mènnigmaol roup ich Alaaf!' van Phil Schaeken en uitgevoerd door Rene Dirkx gekozen.Sjpeigeltent Majestic op de Schootsvelden was tijdens het Sint Rosa Festival het decor voor deze bonte avond.Tien finalisten streden om de Thei Hunnekens Trofee. Uiteindelijk wisten Cyrille Niël, Sjohn Smeets en Gian Prince met het nummer 'Wo brent nog leich?' een nieuwe marottesjlager aan hun palmares toe te voegen. Fieny Clas met het nummer "Pekske klaar?" werd 2e en op de 3e plek eindigde Lisa & Max Schiffler met "Sjalevaeger veur 't lieve!"

ZVK 2022 – Marottesjlager 2023: Cyrille Niël – Wo brent noch leich?

Het lied dat geschreven is door Sjohn Smeets en Gian Prince kreeg tijdens het ZVK de meeste stemmen en mag zich de marottesjlager van 2023 noemen. Het is de negende keer dat Niël de Thei Hunnekens Trofee boven het hoofd mag houden. In de Vastelaoveskraker wordt ingespeeld op de actualiteit. In het lied worden de ervaringen van de vroege sluitingstijd van de Sittardse horeca op een ludieke manier bezongen. Sinds de laatste lockdown sluiten de meeste cafés op de Markt om 01:00 uur.

ZVK 2022 – Nummer 2 2023: Fieny Cals – Pekske klaor?

Misschien wel de meest herkenbare vraag in aanloop naar de Vastelaovend: ‘Pekske Klaor?’ Guus Steinen wist het fenomeen in woorden en noten op papier te zetten. Het leverde hen een niet geheel onverdienstelijke tweede plek op!

ZVK 2022 – Nummer 3 2023: Lisa & Max Schiffler – Sjalevaeger veur ’t laeve!

Alle zorgen aan de kant zetten tijdens de mooiste dagen van het jaar, volop genieten van het leven en zich zeker niet gek laten maken, is wat bij deze ‘Sjalevaeger’ in het bloed zit.

’t Kanon van ’t Balkon

't Kanon van 't Balkon was toe aan de 19de editie, helaas niet op de Markt in Sittard, maar het Forum Theater, was op dat moment het enige alternatief.Dit pakte goed uit, gezien het enthousiasme van niet alleen het publiek, maar ook van de artiesten, het mocht weer!

Appelsienesjmiete 2022

Vastelaoves dinsdag is niet alleen bekend vanwege het masker begraven, maar vooral door het Appelesien sjmiete.Onder overweldigende belangstelling vond een van de oudste tradities die in de Zittesje Vastelaovend bekend zijn, het appelesiene sjmiete plaats.Het enthousiasme van zowel de kinderen als de “sjmieters”is groot.

Medajeraege 2022

Ieder jaar wordt er door de Marotte een nieuwe Carnavalsmedaille gepresenteerd, dit jaar werd oud gediende Jan Ruigt gevraagd, om deze opnieuw te ontwerpen. De medailles worden dit jaar uitgedeeld in verscheiden cafés in Sittard. Het nieuwe motto: “ DOOR EN VEUR ’T VOLK VAN ZITTERD” komt hier mede door tot uiting, er werden niet alleen bezoeken gebracht aan de traditionele cafés maar ook o.a. Café het Dortvaat en Café Dwaesj werden met een bezoek vereerd.

Grosse Nommer 2022

Omdat de corona regels zijn versoepeld, kon er eindelijk voor een volle zaal opgetreden worden, de Oud Prinsen maakten hier gretig gebruik van, na maanden oefenen konden ze eindelijk hun Grosse Nommer op de bühne brengen in het Forum theater, het publiek genoot met volle teugen, lachsalvo na lachsalvo klonk door de zaal. Hier kunt u de volledige zitting nog eens terug kijken

Programma

Geen evenementen gevonden!

Instagram