Marotte TV

’t Kanon van ’t Balkon

't Kanon van 't Balkon was toe aan de 19de editie, helaas niet op de Markt in Sittard, maar het Forum Theater, was op dat moment het enige alternatief.Dit pakte goed uit, gezien het enthousiasme van niet alleen het publiek, maar ook van de artiesten, het mocht weer!

Appelsienesjmiete 2022

Vastelaoves dinsdag is niet alleen bekend vanwege het masker begraven, maar vooral door het Appelesien sjmiete.Onder overweldigende belangstelling vond een van de oudste tradities die in de Zittesje Vastelaovend bekend zijn, het appelesiene sjmiete plaats.Het enthousiasme van zowel de kinderen als de “sjmieters”is groot.

Medajeraege 2022

Ieder jaar wordt er door de Marotte een nieuwe Carnavalsmedaille gepresenteerd, dit jaar werd oud gediende Jan Ruigt gevraagd, om deze opnieuw te ontwerpen. De medailles worden dit jaar uitgedeeld in verscheiden cafés in Sittard. Het nieuwe motto: “ DOOR EN VEUR ’T VOLK VAN ZITTERD” komt hier mede door tot uiting, er werden niet alleen bezoeken gebracht aan de traditionele cafés maar ook o.a. Café het Dortvaat en Café Dwaesj werden met een bezoek vereerd.

Grosse Nommer 2022

Omdat de corona regels zijn versoepeld, kon er eindelijk voor een volle zaal opgetreden worden, de Oud Prinsen maakten hier gretig gebruik van, na maanden oefenen konden ze eindelijk hun Grosse Nommer op de bühne brengen in het Forum theater, het publiek genoot met volle teugen, lachsalvo na lachsalvo klonk door de zaal. Hier kunt u de volledige zitting nog eens terug kijken

Betsie Donners benoemd tot Ridder in de Orde van de Pappegey

Betsie Donners is zaterdagavond tijdens de Plök en Vaerezitting in het Forum benoemd tot Ridder in de Orde van de Pappegey. De ridderorde wordt uitgereikt aan mensen die zich jarenlang inzetten voor de Zittesje Vastelaovend. Donners heeft haar onderscheiding te danken aan haar verdiensten als leverancier van de prinsenpakken. Sinds 1963 maakt ze het prinsenpak voor de aanstaande hoogheid. Onlangs liet Donners weten te gaan stoppen. Naar aanleiding van haar ‘pensioen’ is een uitgebreid interview met Betsie Donners te lezen in De Pappegey.

De Pappegey vlug oet!!!

De 141ste editie van de Pappegey, de officiële “Gezèt” van de Stadscarnavalsvereniging de Marotte Zitterd, werd op donderdag 17 februari gepresenteerd in de Marotte Winkel. Marotte TV was aanwezig om hierover een reportage te maken.

De Marottesjlager 2022 – De Zittesje Geis

De Zittesje Geis is een co-productie tussen dertien Sittardse zangers en de drie meest succesvolle tekstschrijvers van eigen bodem: Sjohn Smeets, Thei Wessels en Guus Steinen. Samen wisten ze maar liefst 22 Marottesjlaagers op hun naam te zetten. Het nummer wordt gezongen door Cyrille Niël, Paul-Jean Jessen, Paul Ruigt, Jan van Daal, Maike Frenken, Ron Hunnekens, Karin Colaris, Michelle Tummers, Chrissy Steinen, René en Thierry Dirkx en Max en Lisa Schiffler. 

Nieuw logo voor de Marotte

De Marotte Zitterd maken een nieuwe start. Dit gaat niet alleen gepaard met een nieuwe Marottesjlaager, maar ook een nieuw logo. De volledige huisstijl wordt vernieuwd. Op zondag 13 februari om 11.11 uur wordt het nieuwe logo onthuld middels een ‘logo reveal video’. Deze is te bekijken op alle social media kanalen van De Marotte Zitterd en op marotte.nl.

Jesse & Jesse halve finale LVK

Jesse en Jesse staan op 11 februari in de halve finale met het nummer Maske verplich, combinatie van Carnaval en Corona. Dit wordt uitgelegd door componist Thei Wessels, en de artiesten Paul Jean Jessen en Tristan Jessen. Mocht u op dit nummer willen stemmen, SM dan naar: 4004 met tekst LVK 04. https://youtu.be/jMn7Y9OkXlY

Programma

Geen evenementen gevonden!

Instagram